Текст законопроекту після семи годин обговорення в ході голосування підтримали більшість сенаторів.

Національні збори (нижня палата французького парламенту) 22 грудня прийняли текст законопроекту, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до одного року і штрафу в розмірі 45 тисяч євро за заперечення будь-якого визнаного законом геноциду.

Мова йде, насамперед, про геноцид вірмен в Османській імперії в 1915 році. Кількість жертв серед вірменського населення становило близько 1,5 мільйона осіб.

У Франції законом визнані два геноциду: Голокост (закон 1990 року) і геноцид вірмен (закон 2001 року). Покарання за заперечення Голокосту вже було передбачено законом, на підставі якого французькі суди неодноразово виносили вироки.

Нагадаємо, що Туреччина виступає категорично проти ухвалення даного закону. Після того, як французький парламент визнав геноцид вірмен, прем'єр-міністр Туреччини Раджеп Тайїп Ердоган звинуватив Францію у здійсненні геноциду в Алжирі. "Вважається, що 15% населення Алжиру були знищені французами, починаючи з 1945 року. Йдеться про геноцид. Нещасних алжирців масово спалювали в печах. І якщо Саркозі не знає про це, то нехай спитає свого батька, Пала”, - сказав прем’єр-міністр Туреччини.