Штефан Фюле також спростував інформацію про те, що Брюссель відкладає підписання Угоди. Він додав, що після того, як документ був парафований, в даний час над ним триває робота з метою, щоб Угода була готова до підписання до кінця цього року.

Також Фюле висловив упевненість, що перед ратифікацією "партнер почне виконувати умови цієї Угоди".

"Я вважаю, що логічно бути відданим конкретному змісту перед тим, як ти його підпишеш. Перед тим, як його ратифікувати, ми очікуємо, що партнер почне його виконувати", - заявив він.

Поміж того, Фюле перерахував ряд факторів, які викликають стурбованість ЄС щодо України, зокрема, справа екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яку Євросоюз "вважає політичною, а не кримінальною".

"Ми стурбовані тим, що якщо подивитися на індекс свободи вираження, то Україна не прогресує, він падає вниз. І це причина стурбованості", - додав Фюле.

До слова, раніше сьогодні, 6 червня, європейський комісар з питань розширення та європейської політики Штефан Фюле наголосив на необхідності забезпечення рівного доступу до ЗМІ всіх учасників майбутніх парламентських виборів в Україні.