Комісар Штефан Фюле висловив велику стурбованість останніми повідомленнями про поводження з Юлією Тимошенко та наполягає на тому, щоб українська влада негайно пояснила, що трапилося під час перевезення Тимошенко з в’язниці до шпиталю 20 квітня, і після цього”, – йдеться у листі прес-офісу Фюле.

Він нагадав Хорошковському, що для України є "критично важливим продемонструвати відданість верховенству права" та демократичним цінностям для сприяння подальшим крокам до підписання та ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Також у повідомленні йде мова про те, що ситуація з Тимошенко стала головною темою сьогоднішньої зустрічі Фюле з Хорошковським.

“Сьогоднішня зустріч... також дала можливість коротко обговорити інші останні події у відносинах Україна-ЄС”, – додається у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 25 квітня, у прес-службі генеральної прокуратури України повідомили, що Генпрокурор Віктор Пшонка доручив перевірити заяву екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про завдання їй тілесних ушкоджень співробітниками Качанівської виправної колонії.