Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає "Портал споживачів природного газу в Україні".

При цьому він не розповів ніяких подробиць, тільки уточнивши, що на переговорах з Міжнародним валютним фондом (МВФ) обговорювалося миттєве підвищення цін на газ для населення — "до рівня цін на імпортний газ, які зараз складають близько 300 доларів за 1 тисяч куб. м".

Секретар комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та безпеки Вікторія Войціцька додала, що підвищення тарифів на газ і комунальні послуги співпаде із завершенням опалювального сезону.

За її словами, на місячний обсяг споживання газу в межах 200 куб. м. вводиться ціна 3,6 тисячі гривень. за 1 тис. куб. м. "У разі перевищення ліміту ціна буде на рівні 7 тисяч гривень", — сказала Войціцька.

Як відомо, одна із вимог Міжнародного валютного фонду — підвищення тарифів на газ. Це дозволить скоротити дефіцит НАК "Нафтогаз". Втім, минулорічне зростання тарифів через девальвацію гривні, ні до чого не призвело. Дефіцит НАКу зріс у вісім разів.