Керівництво нашої енергетики нічого не робить для підготовки до зими, — експерт

Або Газпром шукає хоч якісь способи, аби продати газ

Знижку у 35 доларів вирішив зробити "Газпром" для України. І це на фоні того, що падіння ціни на нафту стало найзатяжнішим за останні 20 років. Також Міллер зняв з себе відповідальність за можливі перебої газу для Європи. Мовляв, тепер у цьому буде винна Україна.

Знижка "Газпрому" на газ

— Знижка на газ від Росії не має ніякого відношення до реального життя, адже контракти у них підписані прямі. Якщо вони знімають з себе відповідальність — це означає, що вони відмовляються від контрактних умов та вимог. "Газпром" намагається хоч під якимсь "соусом" змусити Україну купити у них газ.

Росія собі шукає користувачів газу. Відтоді, як вона перестала нормально постачати газ на територію України, "Газпром" втратив десь третину своїх постачань.

— Сьогодні у них є дійсно великі проблеми зі споживачами. У Європі на хвилі ажіотажу накупили вже газу по саме "не можу", їм більше не потрібно. Україна купує газ у Європі.

Читайте також: На День Незалежності параду не буде — буде марш, — Нищук

— Китай не дуже поспішає виконувати свої домовленості щодо будівництва нових газопроводів з Росією. У "Газпрому" скорочуються ринки збуту блакитного палива. Вони вже шукають хоч якісь способи, аби продати цей газ. На сьогодні ми майже можемо обходитись без Росії. Нам потрібно до початку опалювального сезону накопичити 19 мільярдів кубів.

Керівництво нашої енергетики нічого не робить для підготовки до зими.

— Європа завжди непокоїться нашими запасами газу.

Більше — дивіться у інтерв’ю.