Як повідомляє BBC Україна, Лаґард згадала Україну у контексті ризиків, які впливатимуть на світову економіку у 2015 році. Серед цих ризиків вона назвала і геополітичні, "про які ми щоденно чуємо, дивимося по телебаченню".

"Наприклад, Україна, щодо якої ми проводимо багато роботи. Збільшення міжнародної допомоги на додачу до допомоги МВФ є критично важливим", – зазначила керівник МВФ.

За словами Лаґард, попри переваги, які дає здешевшання чорного золота, та пожвавлення американської економіки, цього року відновлення світової економіки знову наражатиметься на "потужні зустрічні вітри". За її словами, навіть переваги, що дає дешева нафта більшості економік та галузей, стимулюючи споживчий попит, є й країни, які потерпають від цього, - зокрема, Росія, Венесуела та Нігерія.

Читайте також: Світові ринки серйозно очікують дефолту в Україні, але не все втрачено, — Сорос

На початку цього тижня президент України Петро Порошенко заявив, що впродовж 2015-2016 років Україні знадобиться додаткова міжнародна фінансова допомога обсягом 13-15 млрд доларів.

Валютні резерви НБУ на 1 грудня 2014 року становили трохи більше за 7,5 млрд доларів. При цьому, як заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, цьогорічні боргові виплати України складають 11 млрд доларів.