Гіганти мобільної електроніки розпочинають війну на новому полі бою. Одразу дві компанії - LG та Samsung - оголосили про початок масового випуску гнучких OLED-екранів для смартфонів.

6-дюймовий дисплей LG

Цікаво, що для виробництва своїх дисплеїв фірма LG використовує пластик, а не скло. За словами виробника, таке рішення дозволяє зробити продукт не лише гнучким, а й дуже міцним.

Товщина шестидюймових гнучких дисплеїв LG - всього 0,44 мм, а вага - 7,2 г. Перший пристрій з таким екраном компанія може показати вже цього місяця.

Гнучкий екран Samsung

Samsung тим часом налагодив випуск гнучких OLED-панелей діагоналлю 5.7 дюйма. Компанії вдалось обігнати свого конкурента у технічних характеристиках новинок.

Так, товщина самсунгівських екранів - всього 0,12 мм, а вага - 5,2 г. Крім того, вони підтримують роздільну здатність Full HD, тоді як дисплеї LG - лише звичайний HD (720p).

Більше того, Samsung вже навіть офіційно представила перший смартфон з таким екраном. Апарат отримав назву Galaxy Round.

Samsung Galaxy Round - перший смартфон з вигнутим екраном

Щоправда, сам девайс не є гнучким, зате має вигнуту форму. Це дозволило реалізувати кілька цікавих функцій, зокрема так званий Roll Effect. Якщо нахилити смартфон до себе, то на екрані спливе інформація про дату, час, заряд батареї та пропущені виклики.

За іншими характеристиками Galaxy Round схожий на Galaxy Note 3.

У продажі перший вигнутий смартфон з'явиться вже 10 жовтня. Щоправда, поки у Південній Кореї.

Atlas: впевнено на двох ногах

Atlas навчився краще тримати рівновагу та долати перешкоди. Двоногий робот від компанії Boston Dynamics може спокійно пересуватися всипаною каменями дорогою. Щоб не впасти, машина уміло балансує на нерівному покритті.

Крім того, робот демонструє здатність тримати боковий удар на одній нозі. Atlas з точністю повторює руховий механізм людини. Витягнуті руки допомагають йому зберігати рівновагу.

Робота-гуманоїда вперше показали ще влітку. Він оснащений 28 гідравлічними приводами, може піднімати вантаж, лізти вверх, і ще піддається програмуванню.

Проект розвивається за підтримки Міністерства оборони США. Atlas планують використовувати у пошуково-рятувальних операціях, хоча, теоретично, він може брати участь і в бойових діях.