LG розробила OLED-екран на 18", який можна згорнути в рулон діаметром 3 см

Компанія LG розробила дисплей, який можна згорнути в рулон. 18-дюймова панель з роздільною здатністю 1200х810 пікселів виконана на органічних світлодіодах (OLED). Її можна скрутити у трубку діаметром всього 3 сантиметри. Секрет ховається в унікальній підкладці з тонкого і високогнучкого поліаміду.

Ще одна особливість цього екрану - у прозорості. Корейці запевняють - їхня розробка втричі прозоріша від аналогів.

За словами LG, представлений дисплей - лише прототип. Однак, до 2017-го року на його основі планують створити 60-дюймову UltraHD-панель, яку завдяки унікальним властивостям буде зручно транспортувати.

Emberlight дозволяє керувати побутовими лампами зі смартфону

Перетворити звичайну побутову лампу на розумну дозволить винахід американських ентузіастів під назвою Emberlight.

Невеликий пристрій обладнаний модулями Wi-Fi та Bluetooth. Його потрібно вкрутити між стандартним патроном і лампочкою, при чому будь-якого типу - розжарювання, галогенною, люмінесцентною чи світлодіодною.

За допомогою спеціального мобільного додатку можна змінювати яскравість, налаштувати автоматичне увімкнення при наближенні чи разом із спрацюванням будильника. Керувати можна як однією лампою, так і кількома одразу.

Поставки Emberlight планують розпочати у лютому 2015 року. Ціна - $60 за один пристрій, $115 - за пару.

Nvidia представила ігровий планшет Shield Tablet з бездротовим джойстиком

Компанія Nvidia розробила планшет для ґеймерів. Ґаджет під назвою Shield Tablet обладнаний 8-дюймовим FullHD-дисплеєм, передовим процесором Tegra K1 з тактовою частотою 2.3 ГГц, 16 або 32 Гб пам'яті. За необхідності її можна розширити картою MicroSD на 128 Гб.

Також є дві 5-мегапіксельні камери, вбудований стилус і фронтальні динаміки.

За доплату $60 можна замовити унікальний бездротовий контролер, а ще за $40 - спеціальний чохол-тримач з трьома ігровими положеннями.

Крім того, передбачений HDMI-вихід з підтримкою 4К-відео, а за допомогою функції Wi-Fi Direct можна підключити до чотирьох джойстиків, перетворивши планшет на справжню домашню приставку.

Ціна Shield Tablet - від $300 до $400, залежно від версії.