Сбєрбанку, разом із 5-ма іншими банками тепер не можна отримати кредит в США більше, ніж на 30 днів. США також заборонили американським компаніям експортувати в Росію технології розвідки та буріння нафти і газу. Об'єктом санкції США також стали 5 оборонних підприємств Росії – виробники зброї, боєприпасів та протиповітряних систем.

Посол США в Україні Джеффрі Пайетт сподівається, що нові санкції будуть більш ефективними, ніж попередні:

Я сподіваюсь, на цей раз санкції запрацюють. Вони вводяться не для того, щоб комусь нашкодити, а для того, щоби безпосередньо повпливати на політику Росії, підштовхнути Кремль до пошуку дипломатичного шляху вирішення проблеми. Саме тому ми закликаємо підтримати мирний план Порошенка. Вирішити кризу президент Путін міг би одним телефонним дзвінком. Однак, поки що він цього не зробив.

Більш песимістично відносно ефективності нових санкцій налаштований посол України в ООН Юрій Сєргєєв. На брифінгу в Нью-Йорку він сказав, що Україна не має особливих ілюзій відносно впливу санкцій на політику Кремля, якими б болючими вони не були для економіки РФ. Допомога Заходу Україні буде більш ефективна у військовій сфері.

Далі – дивіться у відеосюжеті.