Крайньо праві організації в Україні мало чисельні і не мають значної підтримки в Україні. Але отримавши зброю вони можуть сприяти внутрішній дестабілізації. Про це пишуть міжнародні ЗМІ, які важко запідозрити у симпатії до Кремля. Журналісти закликають українських колег не замовчувати такі випадки.

Тут працює такий псевдопатріотизм. Вони думають, що замовчуючи такі випадки вони не дадуть на що опиратись російській пропаганді. Але Росії не потрібні справжні фашисти – вони їх придумають. А от справжні українські фашисти мають розглядатись як внутрішня проблема, - переконаний дослідник правих рухів Антон Шеховцов.

Тим часом, вже другий рік поспіль в Чикаго прошов український показ мод. Таким чином організатори намагаються привернути увагу до України та допомогти українським модельєрам вийти на американський ринок і об’єднати діаспору в США.

В показі представлена колекція американського модельєра українського походження Ярини Жук – "Молитва за Україну". Ця колекція повністю орієнтована на американського покупця. Але майже кожна річ містить елементи української вишивки.