Генсек НАТО в свою чергу заявив про створення в Європі групи оперативного реагування, готової в будь-який момент відбити атаку ворога.

Лідери західних країн та Австралія говорять про використання проти Росії повного арсеналу економічної зброї.

За словами Меркель, через нову ескалацію конфлікту німецький уряд звернувся до Європейської Комісії з проханням підготувати додаткові санкції проти Росії упродовж тижня. Найбільш невідкладними є зусилля досягнути політичного вирішення проблеми.

Для нас на першому плані — швидке припинення вогню та захист кордонів, і ми надалі будемо виступати за це,
— каже канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Нові економічні санкції накладе на Росію і Австралія. Про це повідомив на засіданні парламенту прем’єр-міністр країни Тоні Ебботт.

"Я хочу, щоб стало чітко зрозуміло, що залякування і тиск на меншу країну зі сторони більших за принципом "хто сильніший, той і правий" — все це не має права на існування в нашому світі. Я хочу проінформувати парламент, що Австралія посилить санкції проти Росії до рівня європейських", — сказав Тоні Ебботт.

Він повідомив, що Австралія припиняє експорт зброї, російські державні банки втрачають доступ до австралійського ринку капіталу, також країна припиняє імпортувати російську нафту та газ, припиняє торгівлю та інвестиції в Крим.

Ми розширяємо список фізичних осіб, проти яких ми застосуємо фінансові та візові обмеження,
— заявив прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт.

Ескалацію російського конфлікту в Україні активно обговорюють в ефірі американських телеканалів. Екс-посол США в Росії Майкл Макфол висловив сумніви, що конфлікт можна розв’язати шляхом переговорів з сепаратистами, на чому наполягає Путін.

"Путін вирішив, що він не хоче, щоб його сепаратисти в східній Україні програли, і відкрив цей другий фронт", — вважає Майкл Макфол.