Обидві палати американського конгресу проголосували за закон на підтримку свободи України.

Одноголосно та без дебатів сенатори підтримали законопроект. Після цього українці в США, які активно лобіювали конгрес на підтримку законопроекту, зосередили свої зусилля на палаті представників і добилися свого. Законопроект винесли на голосування у палаті представників. Конгресмени, як і сенатори, проголосували за нього одностайно.

В обох версіях з законопроекту напередодні голосування було виключено пункт про надання Україні, Грузії та Молдові статусу найбільшого союзнику США за межами НАТО.

Законопроект визначає зовнішньо-політичною метою США відновлення територіальної цілісності України, стримання російської агресії в Україні та інших країнах. З цією метою законопроект вводить додаткові санкції проти Росії.

Голосування цього законопроекту було б не можливим без зусиль української діаспори. Українці США дзвонили своїм конгресменам і сенаторам, пояснюючи їм, що відбувається в Україні і чому їй потрібна допомога США. Тепер свої зусилля вони зосередять на президентові США Бараку Обамі, щоб він підписав законопроект.