Віталій Ярема жорсткої критики про бездіяльність на парламентському килимі не витримав. Написав заяву про звільнення. Яким Ярема був прокурором, на власній шкурі відчув автомайданівець Олексадр Кравцов. Активіст поплатився за те, що відвозив поранених на Майдані до лікарень. Побитий "Беркутом" чоловік потрапив за ґрати. Не без допомоги прокуратури. Коли ГПУ очолив вчорашній майданівець Ярема, зрушень у його справі не відбулося.

Це була показуха. Я пригадую, як перед річницею Майдану в якомусь терміновому порядку…Фактично провели допит, але цей допит зводився до запису прокурором моїх і так давно відомих свідчень,
— пригадує активіст.

Ярема не звільнив заступників, яких підозрюють в корупції

Свого часу Порошенко радив Яремі "почистити"найближче оточення у прокуратурі. Утім прокурор не звільнив своїх заступників, з якими товаришував. А їх підозрюють у корупції, зокрема у привласненні землі.

У Шокіна — цілий прокурорський клан

Мабуть,у випадку Віктора Шокіна він має посадити трьох своїх родичів, які працюють в прокуратурі.

У Віктора Шокіна — цілий прокурорський клан. Прикметно, що дочка нового генпрокурора та її чоловік отримали кар'єрні підвищення, коли Віктор Шокін став заступником Віталія Яреми.

А от його батько, сват Шокіна, Микола Горностаєв працює заступником прокурора Дніпропетровської області.

Утім депутати, які тижнями збирали підписи за звільнення Яреми, не тріумфують. Адже, кажуть, проміняли шило на мило. У головне прокурорське крісло всілась людина із системи, яка будувала свою кар'єру за часів Кучми. А починала працювати в далеких вісімдесятих. За цей час на пенсію йшла тричі.

Досвід Шокіна — козир, який витягнув з рукава Президент

Утім досвід Шокіна — це той козир, який витягнув з рукава Президент. Гарант аргументує: прокурор успішно займався і справою Ґонґадзе, і отруєнням Ющенка.

Голосів за ставленика Президента могло б і не назбиратися. "Народний фронт", наприклад, не планував підтримувати Шокіна. У кулуарах перемовлялись: Президент пригрозив фракції, тому до Ради прибув прем'єр-міністр особисто вмовляти проголосувати "за".

Читайте також: Голосування за Шокіна – ганьба і велика помилка, — Соболєв

Голоси дозбирували у колишніх регіоналів, зокрема в Опозиційного блоку адже “Самопоміч” та Радикальна партія відмовилася голосувати. Вимагали публічного обрання кандидата в прокурори.

Прокурор показово взявся за роботу

За кілька днів прокурор показово взявся за роботу. Він вимагає знайти і покарати усіх прокурорів, хто був причетний до переслідувань у період Революції Гідності. І просить парламент дозволу арештувати суддів, яких підозрюють у незаконних діях.

Читайте також: Фесенко: Призначення Шокіна активізує Генпрокуратуру

У післямайданівських генпрокурорів було небагато часу, аби довести свою дієздатність на посаді. У Олега Махніцького — менше чотирьох місяців, у Віталія Яреми - близько дев'яти. Вітора Шокіна можуть залишити довше, якщо він, як обіцяв, розслідує злочини проти Революції гідності.