За словами чиновника, проведено службове розслідування на рівні Управління Державної пенітенціарної служби у Києві та Київській області, а також в СІЗО проводять перевірки прокуратура і центральний апарат ДПтС.

"Я вам скажу, що ми вилучили певні електронні носії в певних засуджених, ми передали ці всі матеріали в прокуратуру, і на сьогодні ми бачимо, що відбувся або відбувається певний, так званий, фотомонтаж", — сказав Лисицький.

Після цих слів в залі почався шум, зокрема, депутати від опозиції висловлювали обурення. Лисицький закликав їх почекати до завершення перевірки СІЗО.

Вислухавши керівника ДПтСУ, народний депутат від НУ-НС Юрій Стець сказав, щоб він вибачився "за всю ту брехню, яку він виголосив сьогодні з трибуни Верховної Ради щодо стану справ в Лук'янівському СІЗО".

"Складається думка, що все просто чудово", — заявив він.

Як ми повідомляли раніше, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець заявив, що Київська прокуратура збирається порушити кримінальну справу проти автора журналістського розслідування "В’язниця №1" Костянтина Усова. Проте прокуратура спростувала цю інформацію.