В час війни коментувати відставку вважаю неприйнятним. Продовжую займатися допомогою фронту. В першу чергу — добровольчим батальйонам. Разом переможемо російського агресора, — написав Парубій у Facebook.

Прес-секретар Президента Петра Порошенка повідомив про прийняття відставки секретаря РНБО.

Петро Порошенко подякував Андрію Парубію за роботу та високо оцінив його діяльність на посаді секретаря РНБО у "найважчі часи існування нашої держави".

Кожен день Андрія Парубія на цій посаді був присвячений підвищенню обороноздатності нашої держави,
— наголосив президент

Глава держави подякував колективу апарату РНБО за плідну та ефективну роботу під керівництвом Парубія та висловив впевненість в тому, що цей стиль роботи збережеться і надалі.

Майдан у вогні

Коли сьогодні вранці у Києві на Хрещатику комунальники почали прибирати барикади з проїжджої частини, на Майдані почався спротив так званих "майданівців" — людей, які оселилися на центральній вулиці й не обов'язково мають стосунок до подій Євромайдану.

Спершу представники столичних комунальних служб попросили людей самих розібрати намети, встановлені на проїжджій частині в центрі Києва, але "майданівці" відмовилися і запалили шини.

Правоохоронці затримали дві диверсійні групи після ранішніх сутичок на Майдані Незалежності в Києві.

Про це у коментарі "Українській правді" повідомив глава СБУ Валентин Наливайченко.

Було затримано дві диверсійні групи. Одна – з гранатами, яка замість того, щоб допомагати комунальникам або самим майданівцям навести лад, збиралася здійснити диверсійний акт проти самих мирних людей. Друга – це затримання автомобіля з російськими номерами із гранатометом, який у цей час раптом почав рухатися в бік Майдану з прилеглої території,
— розповів Наливайченко.

Тим часом на самому Майдані невстановлені особи зміцнюють барикади дерев'яними піддонами та колючим дротом, який вони розкладають зверху на шинах, які раніше були опорою барикад.

Як повідомив на брифінгу начальник ГУ МВС України в Києві Олександр Терещук, тілесні ушкодження отримали 50 осіб в результаті ситуації, яка склалася після того, як комунальні служби намагалися навести порядок у центрі міста.

50 поранених - це лише правоохоронці, — сказав Терещук, уточнивши при цьому, що вогнепальні поранення правоохоронці не отримували.

За словами силовика, троє бійців батальйонів "Київ-1" і "Київ-2" отримали важкі поранення.

Командир четвертої роти батальйону "Дніпро", сотник окремої бойової сотні Майдану Володимир Парасюк сказав, що не заходить більше на Майдан - він тепер став ідеологією.

За словами Парасюка, у керівництві АТО свідомо применшують кількість українських загиблих. Ніхто взагалі не говорить про зниклих безвісті у війні. А наприклад, під обстрілом "Граду" в попіл перетворюється навіть зброя.

Тих, хто в самому пеклі, забезпечувати нічим не вдається. Бійцям в ізольованих ділянках доводиться пити воду з калюжі, а політики тим часом піаряться на допомозі армії,
— каже командир.

Батальйон "Айдар" хочуть розформувати

У коментарі виданню "Гордон" командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук повідомив, що, ймовірно, батальйон розформують.

Остаточне рішення про розформування батальйону ще не прийняте, але такі спроби робляться, і, думаю, батальйон таки розформують, — сказав він.

Додамо, народний депутат Олег Ляшко повідомив про затримання на блокпосту бійцями батальйону "Айдар" чинного міського голову Луганська — регіонала Сергія Кравченка.

За словами Ляшка, мер переодягнувся у біженця і намагався покинути місто.

Звільнити Савченко

Українську льотчицю Надію Савченко можуть позбавити волі на 25 років. Саме такий термін "світить" Савченко за злочин, що їй інкримінує російський суд.

Викрадену українську льотчицю звинувачують у причетності до загибелі двох російських журналістів – Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.

Адвокат Савченко Марк Фейгін, утім, переконує, – вина льотчиці не може бути доведена через відсутність доказів. Російські слідчі мають лише записи дзвінків Савченко, карту місцевості та двох свідків.

Всі обвинувачення стосовно льотчиці – надумані, – кажуть адвокати. Росії потрібно було знайти винних у загибелі репортерів, от і вирішили взятися за Савченко.

Нагадаємо, сьогодні до Києва прибули три адвокати, щоб відповісти на питання, які турбують зараз українську громадськість. Адже справа Надії Савченко дуже резонансна.

Через інтрев’ю Надії, яке телеканал "LIFE NEWS" отримав обманом, консул не зміг потрапити до арештованої, бо телевізійники, по суті, використали одне з двох можливих відвідувань Савченко в слідчому ізоляторі.