Терористи викрали дітей

Вранці 12 червня терористи захопили автобус із 25-ма дітьми, які виїхали з міста Сніжного Донецької області на оздоровлення в Дніпропетровську область.

Спочатку автобус направили у місто Красний Луч Луганської області, а звідти – на КПП "Довжанський", що на кордоні з Росією.

Водночас через заборону бойовиків з "ДНР" дітей з особливими потребами неможливо вивезти з краматорського дитячого будинку "Антошка".

Терористичні групи у Сніжному Донецької області мають два танки Т-72, які перебувають на озброєнні російських військ, а також БТРи, захоплені РФ в Криму.


Через ситуацію з вихованцями Сніжнянського дитячого будинку Донецька ОДА звернулась з відкритим зверненням до Уповноваженого з прав дитини при Президентові РФ Павла Астахова.

Українське міністерство закордонних справ підтвердило, що 12 червня Росія дозволила терористам вивезти з України 16 дітей-сиріт.

Дивіться також: Вигнані війною: якою є правда українських біженців зі сходу країни

В результаті проведеної українськими силовиками операції військові та прикордонники відновили контроль над ділянкою державного кордону протяжністю більше 100 кілометрів.

За даними координатора групи "Інформаційний опір" Дмитра Тимчука, терористи і військова техніка з РФ проникають на територію України під прикриттям російських прикордонників і військовослужбовців Збройних Сил.

Тероризм у містах Донбасу

Антитерористичний центр при СБУ на виконання доручення президента Петра Порошенка щодо створення гуманітарного коридору для мирного населення, яке хоче виїхати з району проведення АТО, доручив керівнику операції визначити блокпости для безпечного переміщення населення.

Джерела видання "Цензор.Нет" в силових структурах повідомляють що на російській території в безпосередній близькості від кордону з Україною розміщені додаткові сили: бронетехніка і реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", які можуть спрямувати в Україну будь-коли.

В Торезі Донецької області в районі міської греблі на колону терористів напали невідомі.

Дивіться також: По Макіївці проїхала колона танків з прапором Росії [Відео]

Ввечері 12 червня біля будівлі Донецької обласної державної адміністрації, де базується самопроголошений уряд так званої "ДНР", пролунав потужний вибух.


Терористи з "ДНР" повідомили російським ЗМІ, що біля ОДА в Донецьку вибухнув мікроавтобус так званого голови Верховної Ради "республіки" Дениса Пушиліна.

Департамент охорони здоров'я Донецької ОДА повідомляє про сімох постраждалих під час вибуху мікроавтобуса в Донецьку.

Порошенко говорить про мирний план

Сьогодні у телефонних розмовах Президент України Петро Порошенко обговорив з канцлером Німеччини і президентом РФ деескалацію конфлікту на сході України.

Крім того, Петро Порошенко привітав свого російського колегу Володимира Путіна з Днем Росії.

Міністерство закордонних справ України поки не займається підготовкою зустрічі президента України Петра Порошенка і президента РФ Володимира Путіна.