Про це він розповів під час допиту в Деснянському районному суді.

Лікар пригадав, що коли "швидка" першого разу прибула в райвідділ за викликом з підозрою на серцевий напад в Індила, медики, і особисто він, були впевнені, що студент просто симулює втрату свідомості.

Попутняк вирішив не госпіталізовувати його і "за звичкою" записав, що в затриманого "гостра алкогольна інтоксикація".

"Ознак того, що він (Індило) був у несвідомому стані, не було... Ну так, були помилки, були упущення з мого боку!" - зізнався головний лікар.

При цьому він не зміг відповісти суду, чим відрізняються ознаки закритої черепно-мозкової травми і гострої алкогольної інтоксикації.

Медик зазначив, що бригада "швидкої" відмовилася госпіталізувати студента тому, що той поводився зухвало щодо них і ознак серйозної травми в нього не було, навіть незважаючи на можливу тривалу втрату свідомості.

Більше того, коли він прибув вдруге у райвідділ, то підписав протокол огляду трупа Індила навіть не впевнившись, що такий огляд був проведений відповідно і якісно.

19 липня суд продовжить розгляд справи про смерть Ігоря Індила в Шевченківському районному відділі міліції Києва в травні 2010 року.

У п'ятницю суд має намір допитати ще 4 свідків.

У столиці почався повторний розгляд справи про загибель Індила. Нагадаємо, 20-річний студент помер у травні 2010 року після ночі, проведеної в Шевченківському райвідділі міліції Києва.

Попередній суд, який закінчився торік, постановив, що студент був у стані алкогольного сп’яніння, саме тому впав і розбив собі голову об підлогу. Водночас, одному з міліціонерів дали умовний термін - за "перевищення службових повноважень". Іншого міліціонера, який чергував тієї ночі у відділку, звільнили від покарання.