Згідно закону про реструктуризацію банків, люди які протягом року займали керівну посаду у банку який збанкрутував, або перейшов під держуправління, не можуть управляти банком з державними активами. І головні претенденти зараз на роль управління банком не мають права займати цю посаду, тому що їх управління банком призвело до банкрутства, - відзначає Євген Теплюк, заступник голови ГО "Всеукраїнський комітет народного контролю".

Це відкритий конкурс. Просто це закрите засідання комісії, згідно нормативних документів якщо ви своєчасно подавали на акредитацію до органів організатора конкурсу, відповідно на комісії ви можите бути присутнім, - розповів Володимир Пікалов, директор Департаменту інформаційної політики АБ "Укргазбанк".

Щоправда, попри спроби завчасної акредитації, представникам навіть профільних ділових ЗМІ в допуску на засідання комісії також відмовили.

Наразі виконуючий обов'язки голови правління Укргазбанку - Кирил Шевченко також є з-поміж кандидатів на призначення. Свого часу він очолював правління збанкрутілого Терра-банку.