В інтерв'ю Hubs Гонтарева пояснила, що перед призначенням на державну службу вона продала інвестиційні сертифікати ЗНПІФ "Інвестиційний Капітал — Фонд Облігацій" і частку в бізнесі ICU.

За словами Гонтаревої, 8,246 млн гривень вона отримала як оплату за продані інвестиційні сертифікати.

А за частку в ICU ми з моїми колишніми партнерами домовилися, що оплата надходитиме потраншево, оскільки сума угоди була значною і група не могла це зробити одномоментно. Перший транш у розмірі 15,775 млн гривень я отримала в кінці минулого року. Решту суми буду отримувати також траншами протягом декількох років, — зауважила голова НБУ.

Гонтарева заявила, що зараз ці гроші лежать на депозиті в державному "Укрексімбанку".

Головний банкір країни заперечила, що в неї коли-небудь були депозити у "Дельта Банку". Він був вказаний у декларації голови Нацбанку за 2013 рік.

"Це був депозит мого старшого сина. Йому дідусь заповів квартиру, він її продав і отримані гроші — 800 тисяч гривень поклав на депозит в "Дельта Банк" на рік. Рік минув, коли банк уже не повертав вклади, тому він його так і не забрав. Фонд гарантування вкладів виплатить йому 200 тисяч гривень — решта пропаде", — сказала Гонтарева.

Ще 500 тисяч гривень в декларації — це, за словами Гонтаревої, дохід від продажу її автомобіля Infinity FX35.


Інфографіка "Слово і Діло"

Нагадаємо, голова Нацбанку України Валерія Гонтарева оприлюднила декларацію про доходи за минулий рік: у ній 26 мільйонів гривень прибутку та два Porsche.