Google-клас

До початку навчального року компанія Google запустила безкоштовний сервіс для вчителів. Освітній інструмент під назвою "Клас" запрацював у тестовому режимі ще у травні, а відтепер він доступний для користувачів усього світу.

Служба дозволяє викладачам легко організовувати в електронній формі навчальний процес, створювати та перевіряти завдання і роботи учнів тощо. Усі дані автоматично структуруються у папки та документи на "Диску" Google.

Школярі також мають доступ до окремих сторінок, де можуть, приміром, побачити нові завдання — загальні чи індивідуальні, і одразу ж братись за них. Вчитель в реальному часі може коментувати їхнє виконання, а після завершення учнями робіт — перевірити і виставити оцінки.

Крім того, викладачі мають змогу розсилати повідомлення та розпочинати обговорення, а школярі — відповідати на запитання, обмінюватися навчальними матеріалами і шпаргалками.

Також у Google наголошують, що сервіс тісно інтегрований з іншими безкоштовними службами, такими як Gmail, "Документи", YouTube. "Клас" доступний на 42 мовах, а також оптимізований до роботи на мобільних пристроях.

"Розумний" мотошолом

Новинка під назвою Skully AR-1 обладнана процесором, компасом, аудіосистемою та дисплеєм, а працює все це під управлінням операційної системи Android 4.4.

Останній відтворює карту з навігацією, а також може виводити зображення з камери, яка розташована на задній частині шолому. Також є можливість керувати музикою і відповідати на дзвінки — усе це завдяки можливості з'єднання шолому зі смартфоном через Bluetooth. Управління відбувається за допомогою голосу. Працює вся електроніка від вбудованого акумулятора, якого вистачає на 9 годин.

Крім того, за словами розробників, шолом відповідає усім вимогам безпеки, має хороші аеродинамічні характеристики, а візор виконаний із спеціального міцного антиблікового матеріалу.

У продажу шолом Skully AR-1 з'явиться на початку наступного року. Ціна — 1400 доларів.