За його словами, дії теперішньої влади не дають надії на те, що буде покращення, адже немає системного бачення картини майбутнього.

Влада запізнилася на 10 років з діями і реформами, які сьогодні проводять. Сьогодні потрібні вже не реформи, а реконструкція держави. Треба ламати стару систему і будувати нову, а нова влада досі намагається латати стару систему. На мою думку майбутнього сьогодні немає, - наголосив політолог.

Він також додав, що вибори до парламенту були непотрібними, краще було за ті кошти профінансувати АТО.

Війна вигідна багатьом – це дає змогу розпилювати десятки мільярдів на АТО, - переконаний Толкачов.

Політолог впевнений, попередня влада планувала протриматись в країні десятки років, теперішня влада розуміє – довго не протримається, тому вони вивозять готівку закордон. Вони намагаються видавити з країни все у короткостроковій перспективі.

Він також додав, що позитивним фактом стало те, що до влади прийшло багато молодих активних людей.

Ганна Гопко, Єгор Соболєв, Мустафа Наєм – вони вирішили піти з громадської діяльності і спробувати сили в політиці - це вольовий крок. Вони можуть стати дієвою опозицією, які дихатимуть в спину Порошенку і Яценюку, - сказав політолог.

На його думку, Тимошенко може зараз вичікувати і навесні, коли відбудеться чергове загострення ситуації – піде у жорстку опозицію.

За прогнозами політолога, ми ще півроку скочуватиметься на дно, як політичне так і економічне.

Мені шкода Порошенка, бо він не був готовий до тих обставин, які відбулися в Україні. Він мав ввести військовий стан як тільки став Президентом. Виробляв би собі цукерки і жив би нормальним життям, - сказав політолог.