"Я вже готувався на вихід на зупинці". Коли я почув звук: "Ой!" і щось впало, повернувся, а звідти полум’я. І все — паніка, всі "тікать", — згадує потерпілий Олег.

Хотів би вибачиться перед людьми, що їхали в цьому трамваї, я не хотів цього робити, я не спеціално, обставини так склалися і перед усіма жителями дніпропетровська хотів вибачитись, — каже винуватець займання.

Небезпечну речовину перевозив один із пасажирів трамвая. 34-річного мисливця-любителя із Запорізької області в Дніпропетровськ привело хобі. У профільному магазині він купив дві банки з порохом і набої.

У зв'язку з тим, що він перевозив цей товар в жаркий час в трамваї, сталося загоряння. З чого власне кажучи і отримало 9 осіб, включаючи його самого термічні опіки, за попередніми даними першого, другого ступеня", — розповідає прокурор Дніпропетровської області Наталя Марчук.

Важких потерпілих немає. Хворі з легкими ступенями опіків, другого ступеня в основному, — каже головний лікар міської лікарні №2 Олександр Сердюк.

Теракт, як мотив, у прокуратурі відкидають, запевняють — це була випадковість. На місці займання одразу почалися слідчі дії. Експерти провели огляд і вилучили речові докази. Порушено кримінальну справу.

"За статтею 267 Кримінального кодексу України. Неправильне перевезення, порушення правил перевезення", — розповів керівник МВС в Дніпропетровській обасті Віктор Бабенко.

Горе-мисливцю тепер світить до 12 років позбавлення волі. Тим часом СБУ заспокоює — загрози ЄВРО-2012 у зв'язку з вибухом у Дніпропетровську немає.