Олександр Турчинов зазначив, що ця Верховна Рада пройшла шлях від диктатури Януковича до прийняття демократичних законів. Також він висловив впевненість, що парламент наступного скликання продовжить позитивні зрушення.

Я переконаний, що прийшов час, коли не треба вірити в популістичні примари, вірити словам, а треба довіряти тим, хто здатний працювати. Я впевнений, що саме таких оберуть до нової ВР і вони продовжать ті позитивні зрушення, ті позитивні рішення, які були прийняті наприкінці каденції парламенту цього скликання, — каже Турчинов.

Спікер ВР повіджомив, що країну очікують серйозні системні реформи. В першу чергу, вони торкнуться правоохоронних органів.

Сьогодні, крім економічних реформ, треба змінювати такі інституції, як правоохоронні органи, при чому це не може бути лише переіменування. Це мають бути кардинальні зміни, фактично побудова нової інституції. Ми здатні це реалізувати, бо в нас сформувався сьогодні золотий резерв людей, які зараз на фронті захищають країну. Саме цей фонд з бійців — це той ресурс, який забезпечить ці реформи, — впевнений Турчинов.

За словами голови ВР, нещодавно прийнятий закон про люстрацію вже почав діяти. Вже звільнені деякі люди, які займали керівні посади центральних органів виконавчої влади.

Говороити про оновлення країни неможливо без оновлення влади. І уряд почав кадрову реформу, й ми звертаємось в першу чергу до молоді, тому що нам потрібні молоді фахівці, які мають якісну освіту, мають переконання й патріотичні погляди. Сьогодні як в центрі, так і в регіонах будуть відкриватись нові вакансії, — каже спікер.