Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Правоохоронці зібрали докази причетності колишніх керівників органів внутрішніх справ до організації та здійснення силової операції в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року з метою розгону учасників акцій протесту на Майдані Незалежності.

"За результатами розслідування повідомлено про підозру колишньому виконувачу обов’язків начальника Головного управління МВС України в місті Києві та його заступнику – начальнику громадської безпеки ГУ МВС України в м. Києві у організації штурму Майдану в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року та відданні наказу на таку операцію, у результаті чого внаслідок протиправного застосування фізичної сили та спеціальних засобів працівниками правоохоронних органів були вчинені вбивства 13 громадян та спричинені тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості більше 130 особам", — повідомили у прес-службі.

У ГПУ наразі не називають призвіща колишніх очільників київської міліції, яким висунуто підозру.

У лютому 2014 обов'язки начальника столичного главку міліції виконував Валерій Мазан, його заступником був Петро Федчук.

Нагадаємо, протистояння в урядовому кварталі розпочалося зранку у вівторок, 18 лютого, коли активісти багатотисячною колоною спробували підійти до Верховної Ради. Після цього правоохоронці розпочали силову операцію по розгону Євромайдану, активістам вдалось стримати натиск силовиків ціною сотень поранених та майже 2 десятків убитих.