Про це він сказав сьогодні під час розширеного засідання колегії Генеральної прокуратури України.

Наразі перепризначено 1005, або 3/4 працівників центрального апарату, ретельно вивчено особи претендентів та укомплектовано практично всі керівні посади,
— зазначив Ярема

Ярема також повідомив, що у структурі ГПУ було створено Управління з питань захисту прав громадян та інтересів України на тимчасово окупованій території Криму.

Крім того, змінено структуру та штатний розпис органів прокуратури. Так, загальну штатну чисельність було зменшено майже на 10%, або на 1754 одиниці. Також було скорочено 18 структурних підрозділів центрального апарату, а посади заступників генерального прокурора були об`єднані з посадами начальників головних управлінь.

Дехто з прокурорів дотепер не усвідомив складності ситуації в країні та своїх першочергових завдань. Тому очікуваного перелому в роботі прокуратури досі не відбулося,
— додав генпрокурор

Зазначимо, за словами Генерального прокурора України, у рамках розслідування лютневих подій на Майдані, коли було вбито більше ста протестуючих і силовиків, проходить значна кількість чиновників і посадових осіб.