Про це під час розширеного засідання колегії Генпрокуратури з питання стану дотримання законодавства при використанні бюджетних коштів повідомив в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький.

Прокурори за результатами виявлених порушень в цій сфері, в поточному році відкрили вже 563 кримінальних провадження, і в кожному п'ятому виконавчий акт вже направлено до суду. За прокурорським реагуванням до відповідальності притягнуто більш як 2,5 тис. посадовців із органів державної влади і місцевого самоврядування, з них кожен шостий - це органи контролю. До бюджету відшкодовано 53 млн. грн,
— зазначив Махніцький

За його словами, вже відомі факти розкрадання коштів екс-президентом Віктором Януковичем і його найближчим оточенням.

Читайте також: 4,9% українців хотіли б, щоб Янукович знову став президентом

“Вже відомі численні факти масового розкрадання, вчиненого колишнім президентом України Віктором Януковичем, його найближчим оточенням, а також чиновниками колишнього уряду, виконавчої влади, місцевого самоврядування, за якими органами прокуратури почато кримінальні провадження”, — додав в.о. генпрокурора.

Додамо, голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив, що правоохоронці заарештували ряд рахунків Віктора Януковича та інших колишніх урядовців.