Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

Прокуратурою Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері під час перевірки на ДП "Київський бронетанковий завод" встановлено нестачу одного танку Т-72, який належав Міністерству оборони і знаходився на зберіганні,
— йдеться у повідомленні.

У Генпрокуратурі розповіли, що службові особи вказаного державного підприємства, зловживаючи своїм становищем, у період 2013-2014 років привласнили танк Т-72, чим завдали державі матеріальну шкоду на суму майже 200 тисяч гривень.

Окрім того, співробітники прокуратури встановлили факт замаху на заволодіння майном оборонного відомства службовими особами Київського бронетанкового заводу, які без відома Міноборони здійснили ремонт та передпродажну підготовку 7 танків типу Т-72 загальною вартістю 1,5 млн гривень з метою їх подальшої реалізації на зовнішньому ринку.

До слова, прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами порушень закону при викачуванні технічної нафти з системи трубопроводів "Укртранснафти". До цього імовірно причетний бізнесмен і голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський.