"Сьогодні, 31 липня, за дорученням президента України Віктора Януковича Костянтин Грищенко здійснює робочий візит до Тріполі", - повідомив агентству прес-секретар віце-прем'єра Олександр Дикусаров.

За його словами, візит передбачає зустрічі українського віце-прем'єра з керівництвом Генерального Національного Конгресу, уряду і зовнішньополітичного відомства Лівії.

"Візит Грищенко є першим візитом такого рівня у Лівію з 2011 року і виходить з необхідності налагодження і зміцнення конструктивного діалогу з лівійською владою", - додав Дикусаров.

Він також підкреслив, що під час зустрічі обговорюватимуться питання двостороннього співробітництва між Україною та Лівією в торговельно-економічній, гуманітарній та інших сферах.

"Однією з головних тем під час переговорів з представниками лівійської влади буде питання захисту прав та інтересів громадян України, які перебувають на території цієї держави", - зазначив він.

Нагадаємо, після двох років війни, Лівія намагається повернутися до нормального життя.

До кінця цього року повинна набути чинності нова Конституція: Тимчасові національні збори підготували уже всі умови для її прийняття.

У Лівії економіка надалі в занепаді, продовжує скорочуватися видобуток нафти, туризм впав практично до нульової позначки.