На його думку, новопризначений міністр оборони Дмитро Саламатін некомпетентний в цій сфері.

"Саламатін не проявив себе як людина, яка розбирається у військовій політиці, військової стратегії, і я не впевнений, що він взагалі усвідомлює ту сферу, за яку йому тепер доведеться відповідати. Ця людина жодного разу не висловлювалася і, очевидно, не має власного розуміння напрямів реформування і розвитку Збройних сил, підвищення їх боєздатності, що створить серйозні проблеми в практичній діяльності", – сказав Гриценко.

"У той же час Саламатін добре відомий всій країні і за її межами як один з бійців Партії регіонів у парламенті, який брав безпосередню участь в бійках проти опозиції, після яких депутати з двох фракцій опинялися на лікарняних ліжках. До того ж, на той момент він незаконно, всупереч Конституції поєднував посаду керівника "Укрспецекспорту" з депутатським мандатом", – підкреслив Гриценко.

Екс-глава Міноборони зазначив, що рішення про призначення нового міністра оборони приймав особисто Янукович і він несе за нього відповідальність.

Разом з тим, екс-міністр оборони Олександр Кузьмук побажав Саламатіну успіхів на новій посаді: "Один (Михайло Єжель – 24) відмучився, а іншому (Дмитру Саламатіну – 24) бажаю успіху".