"Ми кажемо прямо: за цим стоять ГРУ генштабу Росії, яке безпосередньо керує процесом передачі важкого озброєння терористам, й ФСБ Росії, які курують передачу легкого озброєння, що раніше належало українській армії з Криму", - сказав заступник голови СБУ Віктор Ягун в ефірі програми "Ми разом".

Він ніголосив, що українська сторона активно співпрацює з учасниками міжнародного розслідування.

"Ми їм передаємо докази, які ми отримали у встановлений законом і міжнародним правом спосіб. У нас є і свідки, і фото, і відео. У нас щодня проходять консультації з іноземними партнерами, які ведуть розслідування цього терористичного акту. Ми відкриті для світу. Ми запрошували і представників Росії, але поки ми тільки чуємо голослівні звинувачення на нашу адресу", - сказав Ягун.

Як відомо, на території України поблизу кордону з РФ збили малайзійський лайнер. Загинуло 298 пасажирів. Наразі на місці катастрофи знайдено 282 тіла. Українські рятувальники завершили роботи з пошуку тіл загиблих в результаті катастрофи малайзійського літака Boeing 777.

За словами радника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, цивільний літак над Торезом збили проросійські бойовики із зенітно-ракетного комплексу "Бук".

У суботу, 19 липня, в СБУ заявили, що Росія чинить спроби приховати свою причетність до трагедії.

Президент України Петро Порошенко доручив українським силовикам припинити бойові дії та операції в радіусі 40 км від місця падіння малайзійського авіалайнера.

У ніч на 22 липня представники Малайзії отримали "чорні ящики" розбитого Boeing 777 від терористів із "ДНР".

Сьогодні відбулась церемонія прощання і відправка до Королівства Нідерландів першого літака з тілами загиблих в авіакатастрофі Boeing777.

Голова місії Нідерландів в Україні Ян Тайндер повідомив, що знайдено тіла 200 загиблих в авіакатастрофі, решта тіл залишаються на місці трагедії.