Губернато каже, що співчуває сімям і близьким тих людей, які загинули сьогодні у києві на вулиці Грушевського. І наголосив, що українці мають обєднуватися.

Сьогодні особливий день — 95-річчя соборності України і в такий день ми вшановуємо тих людей, які 95 років тому започаткували обєднання української народної республіки із Західною Українською Народною Республікою. Ми повинні брати з них приклад і сьогодні працювати так, щоб була єдність і не було таких сумних подій, як сьогодні. Ми повинні прикласти максимум зусиль для об'єднання: ми українці і вміємо це робити,
— сказав він львівським журналістам.

Щоправда, на питання, чи знає він, що злука ЗУНР і УНР розпочалася саме із повстанні, Сало сказав: «Ми вшанували память тих людей».

Стосовно "драконячих" законів, прийнятих Верховною Радою 16 січня, він заявив, що саме ВР є вищим законодавчим органом, у роботу якого він не втручається.

"Закон вступив в силу, ми не можемо його засуджувати. Я законопослушний і виконую свою роботу. Я не втручаюся в роботу ВР. Як громадянин України, можу розцінювати ці закони по-різному, але є Конституція, якої треба дотримуватися. І я її дотримуюся ще з армії", — коментує він.

На питання журналістів, чи не виникало у нього думки піти у відставку після прийняття цих законів, Сало відповів, що навіть не думав про це.

Нагадаємо, під час сутичок на Грушевського загинули три людини. Один з демонстрантів упав з арки перед стадіоном "Динамо".

Сьогодні, 22 січня, близько 6-ої ранку "беркутівці" застрелили чоловіка на барикадах. Активіста вбили двома пострілами: в голову та в шию. Убитим виявився активіст Євромайдану Сергій Нігоян. Хлопцеві близько 20 років.

Згодом очевидець повідомив, що під час штурму "Беркуту" через пряме влучання в серце загинув ще один активіст.