Про це йдеться у повідомленні опублікованому на сайті Харьківської ОДА. Губернатор Харківщини віддає належне героїзму, проявленному ветеранами в роки війни і вітає їх з Днем Перемоги.

Я звертаюся до тих, чиї батьки, діди, прадіди живі і живуть у нас в місті та області. Як завжди, в День Перемоги вони хочуть одягнути свої бойові нагороди, парадну форму і вийти на наші вулиці - і це було б правильно. Але нехай доблесні ветерани залишаться вдома в цей неспокійний і небезпечний час,
— заявив він.

Разом з тим, Ігор Балута висловлює жаль у зв'язку з тим, що цього року вперше з моменту офіційного святкування 9 травня довелося відмовитися від проведення масових заходів у центрі Харкова та окремих районах області.

Це рішення далося нам нелегко і з болем у серці, оскільки до сьогоднішнього ранку (ранку вівторка - "24") ми проводили все необхідне для гідного святкування Дня Перемоги. На жаль, відомості, які ми маємо, свідчать про спроби деструктивних сил, в тому числі і зарубіжних, зазіхнути на честь, гідність, здоров'я і саме життя учасників святкових заходів,
— йдеться у зверненні.

Як повідомлялося, у вівторок Балута повідомив, що в Харкові з міркувань безпеки скасований військовий парад на День Перемоги на пл.Свободи. Крім того, скасовано традиційний святковий концерт.

Нагадаємо, Харківська обласна державна адміністрація прийняла рішення про скасування військового параду 9 травня.