Учасники віче підписали лист до Президента України Петра Порошенка з конкретними вимогами, що потрібно зробити в регіоні, щоб не допустити повторення "донбаського сценарію".

Ми вимагаємо скликати штаб оборони Харківщини, який був заснований ще 4 квітня 2014 року, і разом з представниками всіх силових структур і громадськості обговорити конкретні дії з оборони Харківщини, яка є прифронтовою зоною,
— пояснив координатор євромайдану, журналіст Володимир Чистилін.

За його словами, влада регіону не виконує своїх зобов'язань у сфері оборони.

Поки що немає ні місць дислокації, ні зброї, ні матеріально-технічного забезпечення, не організовані заняття з навчання добровольців,
— додав Чистилін.

У рамках віче відбувся бліц-мітинг на тему дня біля будівлі ХОДА. До мітингувальників ніхто не вийшов.

Читайте також: Останні 4 роки продемонстрували хибність позаблокової моделі, — Порошенко

У цю годину дві сотні активістів "Правого сектору" і ультрас| проводять акцію "Україна не Росія" біля будівлі генконсульства РФ, що на вулиці Ольмінського у центрі міста.

Нагадаємо, раніше активісти євромайдану, "Правого сектору" і добровольчих батальйонів пройшли "Маршем патріотів" від площі Конституції до площі Свободи, де відбувся молебень УАПЦ за єдність України. До встановленого тут хреста з фотографіями героїв Небесної сотні, АТО, студентів, побитих "Беркутом" в Києві, люди принесли квіти і свічки.