Розгрібати все після них у прямому і переносному розумінні доводиться уманчанам.

“Вони такі неохайні. Прибираєш, а вони кидають пляшки будь-де. І нічого їм сказати не можна”, - розповідають прибиральники Ніна і Григорій.

Попри таку роботу, місцеві жителі ще й непогано заробляють - цьогоріч на майже 30 тисячах хасидів. Пані Надія разом із папугою живе на горищі ці кілька днів, бо квартиру за шалені кілька тисяч доларів здала прочанам.

"Поки у моїй квартирі хтось живе, я живу на горищі", - каже Надія.

На такі жертви змушені йти не лише через жадібність, але й через впертість самих хасидів. Подейкують, їм у цьому районі міста належить вже мало не половина землі і нерухомості. Відтак, змінювати місце паломництва і переносити могилу свого лідера вони не збираються.

“Не можна змінювати місце поховання - де його поклали, там віні має лишитися. Великий рабин сказав нам приходити сюди і ми щороку це робимо. І щоразу це все більше і більше людей. І це здорово, приїжджайте щороку! Рашашан!”, - каже паломник з США пан Джакобовіч.

Після зустрічі нового року на всіх чекають купання голяка у місцевому озері - так усі паломники зустрічають перший день нового 5772 року.