"Із 1 грудня завод не працює, всі перебувають у відпустці за власний рахунок. До вчорашнього дня ми всі брали участь в акціях протесту біля стін Херсонської облдержадміністрації, а у зв`язку з тим, що обладміністрація не хоче знайти з нами спільну мову, з сьогоднішнього дня працівники нашого заводу пікетують Кабінет міністрів", – заявив директор заводу Віктор Слободянюк.

Також він зазначив, що на прохання розібратись у ситуації ні у Кабміні, ні в Адміністрації Президента не відповіли.

"Нам не дають можливості здійснювати господарську діяльність, міліцейські чини стоять у машинах навколо заводу, і коли із заводу виходить якась машина, її зупиняють, викликають УБЕЗ і повіряють по декілька годин. Ситуація, що складається навколо ”ХМЗ”, повністю паралізує роботу заводу", – сказав Слободянюк.

За словами власника "ХМЗ" Олександра Олійника, тиск на підприємство ініційований структурами, зацікавленими в імпорті в Україну комбайнів виробництва Білорусі та Росії, які є прямими конкурентами комбайнів виробництва "ХМЗ".

Підприємство є єдиним в Україні виробником зернозбиральних комбайнів.За 2011 рік підприємство виготовило 56 комбайнів при потужностях 1500 комбайнів у рік.