"Не втручаючись в дії прокуратури, вважаю, що після того, як сторони конфлікту, а саме народний депутат України Ландік і інтернет-сайт залагодили суперечку, підстав для порушення кримінальної справи немає", - пояснив свою позицію віце-прем'єр.

Випади на адресу Хорошковського у зв'язку з ситуацією, яка склалася навколо інтернет-сайту політик назвав провокацією.

Також Валерій Хорошковський підкреслив роль ЗМІ та свою прихильність до працівників незалежних мас-медіа.

"Свобода слова - одна з основних цінностей європейської країни. Тому завжди буду виступати у підтримку вільних і незалежних медіа в Україні", - заявив Хорошковський.

Окремо Валерій Хорошковський наголосив, що проведення чесних парламентських виборів відповідно до європейських норм - це завдання для всіх органів державної влади та посадових осіб. Немалу роль у проведенні чесних виборів віце-прем'єр відвів журналістам.

"У цьому процесі ключова роль відводиться засобам масової інформації. Пропоную створити на виборах незалежний моніторинговий комітет, який контролюватиме повноправний доступ всіх учасників виборчого процесу до ЗМІ, а також об'єктивність висвітлення фактів і подій", - підсумував чиновник.

Нагадаємо, що Володимир Ландік вважає інцидент з оприлюдненням його листування в інтернет-виданні LB.ua вичерпаним і просить прокурора Печерського району Києва зняти його відповідне звернення "з контролю".