У столичних храмах пройшли святкові богослужіння. Просто неба у Києво-Печерській Лаврі на чолі з предстоятелем УПЦ МП Блаженнішим Митрополитом Володимиром молилися священнослужителі, тисячі вірян, політики й можновладці. Коли з`явився Віктор Янукович на кілька секунд завмерли всі.

Під час літургії священнослужителі традиційно міняли колір ряс та читали Євангеліє кількома мовами. Після Причастя священнослужителі освячували великодні кошики.

Тим часом, прихожани УПЦ КП зустрічали свято у Володимирському соборі столиці. Пасхальне богослужіння провів патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет.

"Нехай воскресне Господь, оновить наші духовні сили на добрі справи, допоможе нам подолати всі труднощі сьогодення, приведе українське православ’я до утворення єдиної помісної Української Православної Церкви для подальшого зміцнення української держави", - каже патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет.

До храму на Всенощну завітали Юлія Тимошенко та Віктор Ющенко. Політики цієї ночі намагалися обійти різні церкви, тоді як Президент обмежився Лаврою. Великдень - найрадісніше свято, - кажуть церковнослужителі, тому й люди у цей день сповнені світлих сподівань.

Вітати один одного зі світлим Христовим Воскресінням й казати один одному: "Христос воскрес!" віряни будуть протягом усього наступного тижня, що зветься Світлим. Також в цей час в усіх храмах залишатимуться відкритими так звані Царські врата.