Понеділок став важким днем для української армії - з кривавими боями сили АТО увійшли до передмістя Донецька та Луганська.

У понеділок у Донецьку загинуло 5 людей, зо два десятки отримали поранення. Військовим вдається взяти в полон більше 30-ти бойовиків. Частина з них – росіяни, - заявив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

У вівторок українські прапори з’явилися у Сєверодонецьку, Соледарі, Рубіжному та Ювілейному. Бої продовжують точитись на підході до Луганська.

З-під шквального обстрілу вдається вирватись десантникам однієї з аеромобільних бригад. Вони кілька днів відбивали атаку ворога. Прорив стався біля сіл Маринівка та Тарани. Врятувати вдалося 75 бійців. На місці залишилися офіцери та прапорщики аеромобільної бригади, вони продовжують вести бій з ворогом.

За добу сили АТО втратили 13 бійців. При чому троє з них загинули на блок посту, де вибухнув нафарширований вибухівкою мікроавтобус.

В середу на Донбасі збили два літаки Су-25. За однією з версій, ракети запустили з території Росії.

В ніч на середу прикордонники виявили сліди російських “Градів”, які обстрілюють позиції українських військових, - розповів речник РНБО Андрій Лисенко.

Сили АТО звільнили від бойовиків Сєверодонецьк, Попасне, Карлівку та аеропорт у Донецьку.

Середа стала одним з днів війни, коли Україна не втратила своїх бійців.

В четвер російські війська добряче пограли на нервах українських бійців. Імітація вторгнення чергується з обстрілами з-за лінії кордону. Жителі тутешніх сіл залишають свої домівки. І як, виявиться - не дарма. В ніч на п’ятницю російські “Гради” знищили частину будинків у двох українських селищах на Луганщині - Колесниківки та Юганівки.

Мирні українці внаслідок нічного обстрілу росіян, на щастя, не загинули. Поранення отримав один прикордонник, ще двох контузило.

У зачищених від бойовиків містах багато роботи є для саперів. Залишаючи позиції терористи мінують все, що можуть. Здіймають у повітря мости, аби армія не могла підібратись до них бойовою технікою.

У звільненому Слов’янську виявили масове захоронення жертв терору бойовиків. Правоохоронці провели ексгумацію тіл з братської могили. Загалом терористи закопали близько двох десятків убитих у самісінькому центрі міста.

У п’ятницю сили АТО прозвітували про десяток звільнених від терористів міст, містечок та сіл. У МВС дізнались, що російські спецслужби отримали завдання ліквідувати лідерів терористів "Бєса", "Стрєлкова" та Болотова.

Прикордонники ж тим часом оприлюднили відео провокативних маневрів російських військ. Імітація вторгнення - психологічний тиск на українських прикордонників та військових. Однак на тому провокації, кажуть у РНБО, не закінчуються.

У РНБО звітують: з початком неоголошеної війни на сході Україна втратила більш як 3 сотні своїх бійців. Ще понад тисяча отримали поранення.