Фракція "Відродження", за даними руху "Чесно", лідер із кнопкодавства у цьому скликанні. Кулініч і Хомутинник виконують свої обов'язки народних обранців. От тільки не лише за себе

Депутат "Народного фронту" Сергій Пашинський у попередніх скликаннях блокував трибуну з вимогою до депутатів голосувати персонально. Тоді він ще був членом "Батьківщини". Сьогодні його заслугами "Народний Фронт" зайняв почесне друге місце з кнопкодавства.

Обурені безвідповідальністю депутатів, українці зареєстрували петицію про голосування за відбитками пальців. Президент Петро Порошенко одразу відреагував на вимогу. Гарант Конституції доручив спікеру якомога швидше вирішити питання кнопкодавства. Поки що голова Верховної Ради ще ніяк не відреагував.

Пишуть законопроекти навіть самі кнопкодави. Тетяна Чорновол попри те, що тисла кнопку за сусіда, лобіює персональне голосування.

За даними руху "Чесно", лише одна політична сила, яку поки що не застукали на неперсональному голосуванні – "Самопоміч". Там переконані – якогось спеціального закону, щоб викорінити це ганебне явище, не потрібно. Просто не треба порушувати регламент.

І все ж зміни на краще таки є. Наприклад, за даними руху "Чесно", у шостому скликанні на голосуванні за сусіда активісти упіймали аж 419 депутатів. А у восьмому скликанні вже 32.

Автор – Артем Лагутенко.

Читайте також: Як нардепи про кнопкодавство домовляються