За футбольними фанатами спостерігатимуть із відеокамер і навіть із супутників. На великих моніторах планета Земля, як на долоні. Он-лайн мапа дає змогу побачити будинки, вулиці, машини і навіть людей.

"Ця мапа дозволяє оцінити ситуацію, яка кількість людей знаходитьcя в тій чи іншій точці, наприклад, Києва, Харкова чи Донецька", —- заявляє президент компанії з систем безпеки Сергій Сацюк.

Такі системи використовують у Європі в межах проекту "безпечне місто". Супутники та численні відеокамери допомагають правоохоронцям швидко відреагувати, приміром, на футбольних хуліганів та масовий безлад. Такі сучасні системи безпеки встановлюють і на українських стадіонах, які приймають європейську першість.

Система оповіщення, нагляду, пожежна безпека – найкращі розробки лідерів ринку. А ловити футбольних хуліганів будуть не лише охоронці. "Усевидюще" цифрове око ідентифікуватиме фанатів імпортною системою на кшталт цієї вітчизняної.

Лише за однією фотографією програма створює 3D-модель обличчя і готова розпізнати вас у натовпі. Із будь-якої висоти і під будь-яким кутом. Українська система в десятки разів дешевша за американські аналоги.

Крім хуліганів, треба ловити й терористів. Допомагати готові вітчизняні науковці.