Насправді, QX30 сконструйований на базі мерседесівського кросовера. Більше того - платформа Mercedes GLA лежить в основі ще й хетчбека Infiniti Q30, який також з'явиться у продажу наступного року.

В Infiniti кажуть, що новинка орієнтована на активну молодь, людей віком до 40 років. Тож найбільше уваги приділили дизайну. Зовнішність у кросовера - смілива, навіть зухвала.

"Позашляховий" імідж підкреслюють захисні вуглепластикові накладки у нижній частині кузова та металеві вставки на порогах. Підсилюють ефект колеса діаметром 21 дюйм та кліренс 192 мм (у Mercedes GLA - 157 мм).

У довжину концепт QX30 нараховує 4430 мм, в ширину - 1815 мм, у висоту - 1520 мм. У серійного автомобіля будуть приблизно такі ж габарити.

Салон у дебютанта - чотиримісний. Сидіння-ковші обтягнуті якісною коричневою шкірою із синім прострочуванням, а на передній панелі красується нова мультимедійна система Infiniti InTouch.

Про технічну частину японці особливо не розповсюджуються. Відомо лише, що під капотом шоу-кара опинився бензиновий дволітровий турбодвигун і семиступінчатий "автомат". А от серійний Infiniti QX30, найімовірніше, отримає ту ж моторну гаму, що й Mercedes GLA.

Випуск кросовера налагодять у Великобританії. Щороку планують збирати близько 60 тисяч моделей Q30/QX30. Що ж до ціни - в Infiniti обіцяють, що їхній кросовер коштуватиме приблизно, як Audi Q3.