Новий MacBook від Apple

Apple представила абсолютно новий MacBook. Комп'ютер отримав кілька кольорових варіантів у стилі iPhone 6, став легшим (921 г) і тоншим (13,1 мм), ніж MacBook Air. Рекордної товщини вдалось досягти завдяки новітній клавіатурі з оригінальною системою Butterfly Mechanism. Кожна з кнопок, до слова, має власний світлодіод.

Новий MacBook обладнали 12-дюймовим екраном Retina з роздільною здатністю 2304х1440 пікселів. Це найтонший дисплей в сімействі Mac (0,88 мм), а ще у ньому знижено енергоспоживання на 30% порівняно з попередніми моделями.

Найпростіший MacBook отримав 2-ядерний процесор Intel Core M з тактовою частотою 1.1 ГГц з пасивним охолодженням та вбудованою графікою Intel HD 5300. Також є 8 Гб "оперативки" і 256 Гб пам'яті. У дорожчій версії ноутбук обладнаний 1.2-гігагерцовим процесором і накопичувачем на 512 Гб.

Серед інших нововведень — сенсорна панель Force Touch, яка вміє відрізняти силу натиску і підтримує технологію тактильної віддачі. З'явився і новий жест управління — Force Click. Якщо сильно натиснути на панель, то відкривається меню правої кнопки миші, а доклавши ще більше сили, можна перейти до попереднього перегляду файлу чи пришвидшити перемотку відео.

Крім того на корпусі є лише один конектор – USB-C Він об'єднав звичайний порт USB, DisplayPort, HDMI, VGA і роз'єм живлення.

Вбудованого акумулятора вистачає на 9 годин роботи при перегляді веб-сторінок і 10 годин при перегляді відео.

Що до цін - базовий "Макбук" обійдеться у $1300, а потужніший - у $1600.

Новий Apple Watch

Ще одна новинка від "яблучної" компанії — "розумний" годинник Apple Watch. Ґаджет доступний у двох розмірах — 38 і 42 мм, з різноманітними варіантами циферблату, з трьома різними корпусами та ще й з шістьма ремінцями. Тож покупець може підібрати оптимальний варіант відповідно до свого зап'ястя та стилю.

На дисплей, крім години, можна виводити дату, прогноз погоди та іншу додаткову інформацію. Також пристрій здатний відображати повідомлення з телефону і соцмереж, пошту, новини, завдяки мікрофону й динаміку користувач може приймати дзвінки.

Керувати ґаджетом можна як із сенсорного екрана, так і за допомогою голосового асистента Siri.

Крім того цей годинник можна використовувати як фітнес-браслет. Так, користувач має змогу стежити за пройденою дистанцією, спаленими калоріями, а вбудований оптичний пульсометр відобразить серцевий ритм. Також пристрій здатний аналізувати виконання вправ і нагадувати про необхідність зробити розминку.

Apple Watch захищений від пилу і вологи, а заявлений час автономної роботи — 18 годин.

Найпростіша версія ґаджета — Watch Sport — виготовлена з алюмінію і коштує від $349 до $399. Модифікація Watch має сталевий корпус, а дисплей захищений кристалом сапфіру. Ціна - $549 і $599. Найдорожча версія Apple Watch Edition виготовлена в корпусі з 18-каратного золота і сапфіровий дисплей. Ціна - від $10 000 до $12 000.

В Україні за найпростіший Apple Watch проситимуть від 13 000 гривень.