Новий промисловий робот

Американська компанія Rethink Robotics представила емоційного промислового робота. Нова модель під назвою Sawyer важить лише 19 кг. Максимальне навантаження — 4 кг, а радіус дії сягає метра.

Працює машина на спеціальній платформі Intera, яка дозволяє динамічно підлаштовуватися під конкретні вимоги, а також навчатися. Програмне забезпечення оновлюється кожні 4 місяці, тож у робота постійно з'являються нові здібності.

Ще Sawyer має вбудований в голову планшет, який заміняє обличчя і відображає емоції. Також є камера — вона дозволяє розпізнавати об'єкти, сканувати штрих-коди тощо.

Ціна робота — $29000.

Еластичний хребетний імплантат

Швейцарські науковці розробили хребетний імплантат, який допоможе впоратися з паралічем. Еластичний пристрій під назвою e-Dura складається з кремнію, платинових і золотих контактів, а також рідинних мікроканалів. Імплантат здатний передавати сигнали від мозку до відповідних частин організму.

Свій винахід швейцарці вже випробували на паралізованих лабораторних щурах. Уже через два тижні тваринки змогли відновити рухову активність. Науковці сподіваються, що e-Dura допоможе людям вирішити найрізноманітніші проблеми з хребтом, а також побороти такі недуги, як епілепсія та хвороба Паркінсона.

Спеціалісти випробували новий Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge можна кидати, занурювати у воду і навіть використовувати на кухні. Спеціалісти порталу TechSmartt випробували новий флагманський смартфон корейської компанії на міцність і ось що з'ясували.

Апарат витримує падіння на асфальт з висоти близько 1 м. Після цього Galaxy S6 Edge повністю занурили у воду. Хоча в специфікаціях вказаний лише захист від бризок. Тим не менше смартфон залишився абсолютно справним навіть після 20 хвилин під водою.

І на завершення — китайці й собі вирішили перевірити на міцність новинки Samsung. Озброївшись Galaxy S6 та Galaxy S6 Edge ентузіасти розбили десяток грецьких горіхів. Дисплеї обох пристроїв залишились неушкодженими.