Windows 10

Операційна система вийде восени і протягом року користувачі Windows 7, Windows 8.1 і Windows Phone 8.1 зможуть оновитися до нової версії безкоштовно. Потім за неї доведеться платити.

Представники компанії називають "десятку" не мало, не багато – найбільшим інтернет-сервісом у світі. Так, ця платформа працюватиме на комп'ютерах, смартфона, планшетах і навіть приставках Xbox, об'єднавши їх в одну екосистему. Тобто між ними можна буле легко обмінюватися файлами, переглядати контент тощо. Інтерфейс Windows 10 стане симбіозом "сімки" та "вісімки" – тут буде і меню "Старт", і "живі плитки". Також передбачена можливість запуску сенсорних додатків у віконному режимі.

Microsoft акцентує на можливостях голосового помічника Cortana. На комп'ютерах цей асистент дозволяє голосовими командами запускати програми та може давати різноманітні поради, а на мобільних пристроях дозволяє надиктувати текст, розуміє пунктуацію і навіть хештеги.

"Розумна" робоча дошка

Пристрій під назвою Surface Hub має низку сенсорів, камер, мікрофонів, плюс дві діагоналі на вибір – 84 і 55 дюймів.

Працює все під управлінням Windows 10 з модифікованим інтерфейсом. Новинка вміє "збирати" контент з будь-якого пристрою поблизу і передавати як на свій екран, так і на персональні девайси учасників відеоконференції. А ще на ній можна писати маркерами.

Окуляри доповненої реальності

Ще один ґаджет з презентації Microsoft – окуляри доповненої реальності HoloLens. З його допомогою можна перетворити стіну чи підлогу на великий екран і виводити на нього гру або фільм. А все завдяки спеціальному програмному забезпеченню HoloStudio, яке дозволяє створювати віртуальні голограми на будь-якій поверхні.

Важливо, що Microsoft HoloLens – це самостійний пристрій, для його повноцінного функціонування не потрібне підключення до смартфону чи комп'ютера. При цьому голограми промальовуються з високою роздільною здатністю, а звуки точно позиціонуються у просторі. Користувач може торкатися віртуальних предметів і навіть модифікувати їх.