Смартфон Microsoft Lumia 532

В Україні стартували продажі нового смартфону Microsoft Lumia 532. Апарат працює на операційній системі Windows Phone 8.1, має 4-дюймовий дисплей і коштує приблизно 2800 гривень.

За ці гроші покупці отримають непогані апаратні характеристики. Зокрема, 4-ядерний процесор з тактовою частотою 1.2 ГГц, 1 Гб "оперативки" та 8 Гб вбудованої пам'яті. Додатково доступно 30 Гб простору в сховищі OneDrive. Основна камера має роздільну здатність 5 Мп, а фронтальна — 0,3.

Також смартфон укомплектований модулями Wi-Fi, Bluetooth 4.0 і батареєю ємкістю 1560 мА·год. Її має вистачати на понад 20 годин розмов.Новинка буде доступна у чорному, білому, зеленому та оранжевому кольорах, а також — у версії Dual SIM.

Найпотужніший у світі прискорювач

NASA випробувало найпотужніший у світі прискорювач. Саме такі двигуни планують використовувати для доставки людей і вантажів на Марс, а також в рамках програми освоєння дальнього космосу.

Під час тестування 54-метровий прискорювач пропрацював більше двох хвилин, при цьому виробивши понад 16 млн Ньютонів тяги.

Двигуни цього класу призначені, передусім, для важкої ракети-носія Space Launch System. Вона зможе виводити на орбіту від 70 до 130 тонн вантажу, залежно від модифікації. Перший запуск цієї ракети запланований на 2018 рік.

Новітній порт USB Type-C

Android-смартфони невдовзі отримають новітній порт USB Type-C. Такий інтерфейс днями дебютував на ноутбуці нового покоління Chromebook Pixel. Тепер, за словами Google, черга за мобільними пристроями.

Новий роз'єм підтримує специфікацію USB 3.1, яка збільшує пропускну здатність з 5 Гбіт/с (у USB 3.0) до 10 Гбіт/с. Крім того, він сумісний зі стандартом USB Power Delivery 2.0, який дозволяє заряджати пристрої потужністю до 100 Вт.

А ще новий порт є симетричним, тобто конектор можна вставляти будь-яким боком. Єдиний недолік — збільшені на 1-2 мм розміри (8,3 × 2,5 мм проти 6,85 × 1,8 мм), що обов'язково позначиться на товщині смартфону.