«8 березня у Запоріжжі сталася бійка між місцевими співробітниками ДАІ та активістами “Дорожнього контролю”. Причина конфлікту — інспектори намагалися приховати пачку сфальсифікованих адміністративних протоколів», — повідомляється на сайті організації.

В неділю у Запоріжжі відбулася зустріч місцевих активістів "ДК" з активістами із Херсона, Донецька та Харкова. Під час патрулювання міста, приблизно 20 активістів "Дорожнього контролю" виявили патруль ДАІ, який писав протокол на зупиненого водія.

"Візуальний зовнішній огляд салону автомобіля ДАІ показав, що в ньому знаходилася пачка протоколів з уже заповненою шапкою і вписаними свідками ще не вчиненого правопорушення. Як тільки "ДК" почав фіксувати дану подію, почався конфлікт", — повідомляє прес-служба організації.

ДАІ викликали на підмогу 100 людей
Інспектори ДАІ викликали на підмогу три автомобілі з районного відділення внутрішніх справ, а також близько десятка машин місцевих бандитів. Через деякий час, на місці події були присутні близько 100 людей. Під час розмови, між працівниками ДАІ та активістами "ДК" почалася бійка, в яку співробітники РВВС не втручалися.

Що ж стосується місцевих бандитів, то вони намагалися захистити працівників ДАІ, штовхалися з активістами "ДК", погрожували фізичною розправою. На відео видно, що люди у цивільному одязі, які прибули на виклик інспекторів ДАІ поводяться зухвало.

"Дорожній контроль" викликав журналістів, які прибули на місце події і зняли репортаж.

Скарги направили. Реакції поки немає
Керівник прес-служби "ДК" Єгор Воробйов повідомив кореспонденту Телеканалу новин "24", що активісти одразу звернулись до органів прокуратури зі скаргами на незаконні дії інспекторів ДАІ, яких вони звинувачують у службовій фальсифікації.

"Звісно, ми написали скарги. Це ж службова фальсифікація, порушення закону. Сьогодні була прес-конференція ДАІ. Можливо, в них на сайті є якась інформація. На наші скарги і звернення відповідей поки не було", — сказав Єгор Воробйов.

На момент написання матеріалу, сайт Запорізького управління ДАІ не відкривається. Замість головної сторінки на сайті встановлена "заглушка" із повідомленням, що "ресурс на реконструкції". Телефон прес-служби не відповідав.


Принтскрін головної сторінки сайту Обласного управління ДАІ