Про це повідомляє УНН.

Люди з обмеженими можливостями запевняють, що у них скрутні життєві обставини, а допомоги з боку держави немає.

"Одеська область, єдина область в Україні, яка прийняла і розмістила на тимчасове проживання інвалідів із зони АТО. Шоковий період евакуації, розміщення, облаштування, забезпечення гуманітарної допомоги позаду. Волонтери та громадські організації протягом семи місяців забезпечують інвалідів-переселенців всебічною допомогою, включаючи придбання медикаментів та оплату лікування", – йдеться у їхньому зверненні.

"Бізнес, в особі директорів санаторіїв протягом семи місяців утримує більше 1 000 інвалідів. Держава досі не розробила механізм допомоги цим людям і досі залишається осторонь від вирішення їхніх життєво важливих проблем, переваливши турботу про цих людей на громадський сектор і бізнес", – йдеться у зверненні ВГО.

Державні установи досі не виділяють бюджетних коштів на реабілітацію інвалідів із зони АТО, немає й конкретної програми з розселення переселенців по закінченню зими.

У санаторії "Сперанца", де тимчасово проживають інваліди, 165 з яких - це люди з важкими формами захворювання, зупинили централізоване харчування.

Люди, які розпочали голодування, вже написали відкритий лист Президенту України, Кабінету Міністрів і профільним міністерствам з проханням врегулювати ситуацію, що склалася.

Нагадаємо, в Україні з Криму та зони АТО переселились уже 633 824 людей.