"Луценко написав заяву і сказав, що просить лікувати його у стаціонарі. Це право хворого звертатися за медичною допомогою і обов’язок і пенітенціарної служби стежити за його здоров’ям", - заявила Ірина Луценко.

"Юра хворий. Але частина хвороб підпадає під перелік хвороб, які не сумісні з перебуванням в колонії. Тому вони їх замилюють, не лікують. Таким чином не дають можливості Луценку скористатися правом, яке дає як Кримінальний, так і Кримінально-виконавчий кодекс вийти на пом’якшений режим через здоров’я", - розповіла дружина засудженого екс-прем’єра.

"Вони це знають. Ніхто його випускати не збирається. І не лікують його, а хвороби замилюють. Хоча не спростовують, що вони є. Дають знеболювальні, які я привезла йому від головних болей, "Креон" для підшлункової. Хіба це лікування. Для того, щоб зняти проблему, її треба виявити і лікувати, а не знеболювати", - вважає Ірина Луценко.

До слова, 20 листопада Апеляційний суд Києва розпочне розгляд апеляційної скарги екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо справи про незаконне продовження стеження за водієм екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком.