"Я очікувала це рішення. У судді трусилися руки, шия, голова. Все, що він тримав руках, трусилося. Людина просто цинічно залишила Луценка, як Юра сказав, догнивати два роки свого повного строку. Написано, що цироз печінки є підставою для звільнення в стадії декомпенсації. Це коли в брюшині збирається вже більше 5 літрів води, це коли вже конкретно печінка розклалася, це коли вже рак і коли вже Пенітенціарна служба не хоче на себе брати вивозити людину вперед ногами", – каже Ірина Луценко.

Вона наголосила, що має сумнів щодо ймовірності доставлення Луценка до приватної клініки "Оберіг" для обстеження і можливого проведення подальшої операції.

Як відзначає заступник начальника департаменту медично-санітарного забезпечення ДПтС Зураб Малазонія, ніякого цирозу печінки у екс-міністра немає.

"Вперше пан Ткач поставив під питання цироз. Жодне обстеження, жодна комісія, яка проводила обстеження Юрія Луценка, не виявила його. Це неправда. Ми обстежуємо його згідно із законом. Згідно наказам, які у нас є. Згідно з наказом, де є перелік лікувальних закладів, які проводять ті чи інші дослідження згідно з наказом взаємодії Пенітенціарної служби та органів охорони здоров'я", – каже він.

Нагадаємо, раніше сьогодні судді вирішили, що Луценко достатньо здоровий, щоб сидіти. Апеляційний суд Чернігівської області відмовився звільнити екс-міністра від відбування покарання за станом здоров’я. На засідання привезли й самого Юрія Луценка.