Дружина священика розповідає, що разом з трьома дітьми щодня молилися, аби їх батько повернувся додому. Про те, що він живий, дізналась із сюжету одного з сепаратистських каналів. На відео показали, як херсонський священик разом з іншими полоненими розбирає завали Донецького аеропорту.

Отець Ігор Петренко разом з іншими волонтерами доставляв гуманітарну допомогу на Донбас. 14-го лютого під час чергової поїздки на Схід автівка священика натрапила на територію, непідконтрольну українській армії. Капелан разом з його помічником потрапив до рук бойовиків, які забрали у нього усі гроші та обікрали авто.

Читайте також: Харківські засуджені печуть паски для бійців АТО

Побитого отця заштовхали в багажник та відвезли до будівлі телецентру в Донецьку, де він перший час жив у темному підвалі, а потім його перевезли до будівлі СБУ. Там, зізнається, умови були набагато кращими, і туди мали змогу передавати допомогу полоненим українські волонтери.

Отець Ігор не приховує: було страшно, але вірив, що це складне випробування скоро буде позаду. Більше того – священик підтримував моральний дух полонених військових. Аби хоч якось їх розрадити, проводив літургії прямо в камері. З собою отець Ігор привіз дитячий малюнок, який зумів зберегти під час полону.

Найближчим часом отець Ігор планує побути зі своєю сім’єю та трохи відійти від пережитого. Потім обіцяє повернутись до своєї духовної місії та продовжити допомагати всім, хто постраждав під час війни на Донбасі.